Prijava krštenja

Župni e-zahtjevi

Ovaj obrazac popunjavate samo ako ste
kontaktirali župni ured i dogovorili datum krštenja.

Ukoliko ste se registrirali, ovaj zahtjev možete brže ispuniti preko svog korisničkog profila.
Popunjavanjem i slanjem ovog obrasca dajete svoju suglasnost da se Vaši i ovdje navedeni osobni podaci osoba u čije ime podnosite zahtjev koriste u svrhu uvođenja u matičnu evidenciju krštenih i davanja odgovora na Vaš upit.

Prilikom unosa imena i prezimena osoba, pazite na dijakritičke znakove (č,ć,đ,š,ž).
Npr, ako se prezivate Šubić, nemojte unijeti Subic. Molimo vas da na to pazite, jer u suprotnom riskirate ispis pogrešnih podataka na službenim dokumentima. Ako ste maloljetna osoba, molimo da prijavu popunjava roditelj ili skrbnik.
Unesite dogovoreni datum krštenja, Vaše ime i prezime te Vaš e-mail


Unos podataka o krštenikuPišite polako, temeljem vašeg upisa sustav će vam nuditi župne crkve za odabir.
Potrebno je odabrati župu ili crkvu iz ponuđene liste temeljem vašeg unosa. Ako želite promijeniti unos, obrišite sve i počnite pisati ponovno.
Savjet: probajte unijeti npr. samo ulicu, grad ili kvart, sustav će vam i prema tome izbaciti prijedloge.
Važno: Ako nijedna župna crkva nije ponuđena (npr. izvan RH, unesite ime župne crkve u polje za unos)Unos podataka o ocu
NAPOMENA: OIB i JMBG roditelja koristiti će se za povezivanje s postojećim podacima iz matica i župne kartoteke. Ako roditelji nemaju hrvatski OIB, upisuju osobni identifikator sa dokumenata iz države u kojoj su prijavljeni.
Unos podataka o majci


Unos podataka o kumovima
NAPOMENA: OIB i JMBG kumova koristiti će se za povezivanje s postojećim podacima iz matica i župne kartoteke. Ako kumovi nemaju hrvatski OIB, upisuju osobni identifikator sa dokumenata iz države u kojoj su prijavljeni.Unos podataka o drugom kumu/kumi (neobavezno)
Provjerio/la sam unos dijakritičkih znakova (č,ć,đ,š,ž) u imenima i prezimenima svih unesenih osoba i jamčim za njihovu ispravnost

Upoznat/a sam i suglasan/sna s Politikom privatnosti i uvjetima korištenja