Politika privatnosti

e-Župe | zaštita osobnih podataka

Portal e-župe prikuplja i obrađuje osobne podatke potrebne za osnovne župne matične evidencije (knjige krštenih, vjenčanih i sl.), osoba prijavljenih na krizmaničke ili zaručničke tečajeve, duhovne seminare, obnove, programe, ljetovanja i sl.

Sigurnost osobnih podataka od neovlaštene ili nezakonite obrade pri tome je zaštićena primjenom najviših tehničkih, sigurnosnih i organizacijskih mjera zaštite osobnih podataka.

Više o samom projektu možete pročitati ovdje.

Kao voditelj obrade osobnih podataka, portal e-župe posluje u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) te provedbenim Zakonom Republike Hrvatske o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.

Ovom se uredbom, koja se izravno primjenjuje od 25.05.2018. u svim državama članicama EU, osigurava ujednačeno i jednoobrazno postupanje vezano uz zaštitu osobnih podataka. Time su za svaku osobu predviđena sljedeća prava:
- pravo da budete informirani o obradi vaših osobnih podataka,
- pravo na ispravak netočnih podataka,
- pravo na brisanje vaših podataka ako više nisu potrebni za internu evidenciju, ispunjenje obveza župe ili radi ostvarivanja i obrane pravnih zahtjeva,
- pravo na ograničenje obrade,
- pravo na prenosivost te
- pravo na prigovor.

Više informacija koji sve moduli prikupljaju osobne podatke na e-župe portalu, o zaštiti privatnosti, svrhama i pravnom temelju obrade osobnih podataka, kategorijama osobnih podataka koji se obrađuju, primateljima podataka, razdoblju čuvanja podataka, izvoru podataka, te o vašim pravima možete se informirati u dokumentu uvjeti korištenja.

Dodatne informacije, kao i eventualne prigovore vezane za vaše osobne podatke imate pravo uputiti u svoju matičnu župu, na info@e-zupe.com ili na kontakt službenika za zaštitu podataka szop@e-zupe.com

Prigovor možete uputiti i nadzornom tijelu za zaštitu osobnih podataka, odnosno Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).