Obrada i prikupljanje osobnih podataka

e-Župe | temeljne informacije

Uvodne napomene

U nastavku možete pronaći informacije koje se sve informacije prikupljaju na e-župe portalu.

Pravo na zaborav, prenosivost podataka (data portability), izmjenu podataka (npr. promjena kontakt podataka), pravo na brisanje podataka, pravo na uvid u osobne podatke ili ispravak podataka te sve informacije o daljnjim postupanjima, svakoj je osobi omogućeno preko korisničkog profila. Zahtjev za kreiranjem korisničkog profila moguće je podnijeti preko kontakt obrasca.Župni modul

Svrha čuvanja ovih podataka su župne matične evidencije (krštenih, krizmanih, pričešćenih, vjenčanih i umrlih) na području župe.

Obrada tj. prikupljanje ovih podataka uključuje sljedeće podatke:
- OIB i/ili JMBG osobe,
- Ime, prezime, datum i mjesto rođenja te spol osobe,
- Adresa (poštanski broj, grad/mjesto, ulica i kućni broj) osobe,
- Zanimanje i vjeroispovjest osobe,
- Kontakt podatke osobe (e-mail, telefon),
- Posebne kategorije (zakonski odnos roditelja i krštenika).

Rok čuvanja ovih podataka je Trajno.


Kursiljo modul

Svrha prikupljanja osobnih podataka (ime i prezime, e-mail adresa, datum rođenja i spol sudionika; ime i prezime i e-mail adresa roditelja) je vođenje statističkih podataka za potrebe zajednice Kursiljo te slanje obavijesti sudioniku vezanih uz aktivnosti Kursiljo zajednice te slanje obavijesti roditeljima za sudionike mlađe od 16 godina.

Popunjavanjem ove forme, korisnik daje suglasnost za:
- Slanjem obavijesti o novostima, aktualnostima, radu i aktivnostima Udruge Kursiljo
- Pozivanje na razna događanja i aktivnosti Udruge Kursiljo
- Evidencijom polaznika Kursiljo tečajeva i za potrebe vođenja statističkih podataka


NAPOMENA: Ispunjavanje ovih osobnih podataka nije uvjet za sudjelovanje na krizmaničkom tečaju, nego se navedeni podaci koriste isključivo u gore navedenu svrhu.

Sudionici Kursiljo programa na Krapnju, prilikom prijave na neki od Kursiljo programa na Krapnju nužno evidentiraju i OIB u svrhu ugovaranja obvezne police osiguranja od nezgode.


Exitus modul

Svrha prikupljanja osobnih podataka (OIB, ime i prezime, datum i mjesto rođenja, adresa, župa, vjeroispovijest, telefon, e-mail, zanimanje i tvrtka) je vođenje statističkih podataka za potrebe Exitus zajednice te, uz suglasnost korisnika, dijeljenje tih podataka u svrhu umrežavanja i povezivanja sudionika prema interesnim područjima.

NAPOMENA: Ispunjavanje ovih osobnih podataka nije uvjet za sudjelovanje na Exitus programu, već ih svaki sudionik popunjava zbog lakše interne (sustavne) evidencije. Svakom je sudioniku omogućena prijava na Exitus program preko e-mail adrese Exitus bratstva, koja se može naći na Exitus stranicama.